Lunsjen

Elevene har selv ansvar for den daglige lunsjen. I aldersblandete grupper planlegger de og gjennomfører lunsjen. I dette arbeidet ser vi tydelig hvor stor nytte de yngste har av de eldste barna sine erfaringer. Under forberedelsen av lunsjen må barna vise hensyn, fordele oppgaver og samarbeide godt for et bra resultat! Elevene er opptatt av detaljer og gjør seg flid med tilberedningen, det er lekkert dandert og ser innbydende ut.

Vi har fokus på sunt kosthold og serverer brød, kornprodukter, kjøttpålegg, ulike oster, egg og posteier. Det er alltid ferske grønnsaker og frukt som tilbehør. Til drikke serveres det vann, melk og jus. Enkelte dager lager lunsjgruppen varm mat eller salater. De lager da meny, skriver handleliste, gjør innkjøp og tilbereder mat som spagetti og kjøttsaus, pastasalat, piroger eller annet godt til glede for store og små!

Vi har fokus på god hygiene og barna lærer om betydningen av renslighet og rett tilberedelse og oppbevaring av matvarer. Elevene sitter på småbord og spiser sammen. På den måten utvikler de sosiale evner og god bordskikk. Det dekkes pent med knuselige fat og glass. Barna knuser iblant, men å håndtere dette ved å rydde opp etter seg er en del av læringen og erfaringen. Den enkelte elev rydder opp etter seg, setter i oppvaskmaskinen og til slutt rydder lunsjgruppen og vasker på kjøkkenet før de går ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s