Leirskole 2017

UWC (United World College) LEIRSKOLE 2017

Siste uken i mai dro 6. og 7. klasse i gruppe 2 til UWC leirskole ved Flekkefjorden i Sogn og Fjordane fylke. Leirskolen er en del av Red Cross Nordic (RCNUWC), en internasjonal videregående skole med elever fra 90 ulike land.

Leirskolen er nær knyttet til den videregående skolen og alle kveldsaktivitetene blir ledet av de internasjonale studentene. På kveldstid måtte derfor våre elever kommunisere på engelsk, noe som var veldig uvant for mange, men en god øvelse.

Etter en båttur og en busstur fra Bergen ble vi tatt vel imot av fire leirskoleledere, og installert på rommene. Vår skole hadde en egen fløy og det hadde også de andre skolene som deltok.

Leirskoleprogrammet var veldig variert. Om formiddagen var det bestemte aktiviteter som utekjøkken, klatring, kajakkpadling, bueskyting og kanopadling. Om ettermiddagene var det orientering, samarbeidsoppgaver og forskjellige leker og Haugland Adventure. Om kvelden kunne elevene delta i dramagrupper, dans, musikk og bading i basseng, sammen med de internasjonale studentene.

Det var full aktivitet fra morgen til kveld hele uken og elevene ble kjent med elever fra andre skoler. Samtidig fikk de kjennskap og innføring i nye aktiviteter, noe som vil være et minne for livet.